Sleva na software ProGEO

KRÁTCE

WD uvedl rychlý externí SSD disk s rychlostí až 515 MB/s

Společnost Western Digital uvádí na český trh svůj nejrychlejší externí SSD disk se značkou WD.

Disk rozšiřuje řadu přenosných externích disků My Passport a je určen především pro technologické nadšence a tvůrce digitálního obsahu. Disk má dle slov výrobce disponovat výjimečnou rychlostí a snadnou přenositelností velkých souborů.

WD My Passport SSD disk / F22.cz

My Passport SSD je nejrychlejší disk ze stejnojmenné produktové řady značky WD a přenáší data rychlostí až 515 MB/s.  Tento externí disk je navržen pro nejnovější řadu počítačů s rozhraním USB Type-C a je kompatibilní s rozhraním USB 3.1 druhé generace (10 Gb/s) díky propojovacímu kabelu USB Type-C to Type-C a adaptéru pro rozhraní USB typu A, které je běžné u většiny počítačů.

Je navržen pro prostředí PC a je kompatibilní i s počítači Mac. My Passport SSD chrání obsah 256bitovým AES hardwarovým šifrováním a je zabezpečen i heslem.

Disk je navíc chráněn před poškozením při pádu. Je testován na odolnost proti pádu z výšky dvou metrů a má vydržet přetížení 1500 G.

Externí disk My Passport SSD je k dostání v kapacitách 1 TB, 512 GB a 256 GB. Součástí dodávky je také zálohovací software WD Backup pro automatické zálohování.

WD My Passport SSD disk / F22.cz

Cena a dostupnost SSD disku

Externí disk My Passport SSD je dodáván na český trh od letošního června. Výrobce na disk poskytuje tříletou záruku.

Cena začíná na 3 990 Kč včetně DPH za disk s kapacitou 256 GB. Doporučená koncová cena pro disk s kapacitou 1 TB je 12 990 Kč.

/* ]]> */